Lid worden - VSC De Zeilberg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lidmaatschap
  

Wie lid wil worden van een schietvereniging in Nederland zal een bepaalde weg dienen af te leggen. Iemand die lid wil worden van onze vereniging zal eerst maximaal 3 keer als introducee een schietavond bijwonen. Tijdens deze avonden kan er onder strikte begeleiding van een ervaren schutter geschoten worden. Tijdens deze 3 introductieavonden kun je voor jezelf uitmaken of de schietsport een sport is die je zou willen gaan uitoefenen of niet. Na deze introductieavonden zal er besloten moeten worden of je lid wilt worden of niet. Wettelijk is het namelijk vastgelegd dat iemand maximaal 3 keer per jaar als introducee bij een schietvereniging mag schieten. de kosten voor een introductie avond bedragen € 15,--. Hierbij zit inbegrepen: het gebruik van een verenigingswapen en munitie.

Als blijkt dat de schietsport je helemaal enthousiast maakt en je graag lid zou willen worden van onze vereniging, dan kun je een lidmaatschap aanvragen bij onze vereniging. Hiervoor dienen een inschrijfformulier en een een eigen verklaring ingevuld te worden. Ook zal er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangevraagd dienen te worden. Het inschrijfformulier en de eigen verklaring zullen samen met een bestuurslid ingevuld worden. De aanvraag voor de VOG zal ook samen met een bestuurslid ingevuld worden. Met dit ingevulde VOG aanvraagformulier zul je vervolgens zelf naar de gemeente van je woonplaats moeten gaan. Zij zullen voor verdere afhandeling zorgen en als er geen relevante antecedenten zijn, zul je meestal binnen 1 tot 2 weken de VOG verkrijgen. Zowel het inschrijfformulier, de eigen verklaring en de aanvraag voor de VOG zijn bij het bestuur te verkrijgen. Het inschrijfformulier, de originele VOG (niet ouder dan 6 maanden), 2 pasfoto's en een kopie van een identiteitsbewijs dienen vervolgens allemaal aangeleverd te worden bij de secretaris van de vereniging.

De secretaris van de vereniging zal vervolgens al deze gegevens naar de KNSA sturen en je aanmelden als aspirant. De KNSA zal een schutterslicentie afgeven als bewijs dat je ingeschreven staat bij de KNSA. Deze schutterslicentie heb je ook nodig bij officiele wedstrijden. nadat je de scutterslicentie hebt ontvangen heb je de status van aspirant binnen de vereniging. De status van aspirant is een status die 6 maanden duurt en tevens de ballotage tijd is. Na deze 6 maanden zal besloten worden of je toegelaten wordt als volwaardig lid van VSC de Zeilberg. In deze eerste 6 maanden zul je onder begeleiding schieten met een klein kaliber wapen en zullen de veiligheidsregels en schietinstructies aan je geleerd worden.

Zoals elke vereniging heeft ook onze vereniging kosten. Deze kosten worden betaald met de contributie die de leden jaarlijks betalen. Bij aspiranten wordt als eerste contributie een bedrag berekend waarbij inbegrepen zit: het eerste half jaar contributie, eenmalig inschrijfgeld voor de KNSA, eenmalig inschrijfgeld voor de vereniging, jaarlijkse KNSA afdracht. Op het moment is de contributie als volgt opgebouwd
- Jaarlijkse contributie:                        € 257,50 per jaar
- KNSA afdracht:                                   €   42,50 per jaar
- Eenmalig inschrijfgeld KNSA:           €   35,00
- Eenmalig inschrijfgeld vereniging:  €   30,00

Als je eenmaal aspirant lid bent krijg je ook toegang tot onze digitale versies van het huishoudelijk reglement en onze statuten. Ook wordt er uitgebreide informatie gegven betreffende de gang van zaken bij de vereniging en andere belangrijke zaken. Als aspirant lid ben je iedere verenigingsavond welkom en zal het schieten aangeleerd worden door ervaren schutters. Het gebruik van verenigingswapens is kosteloos. De munitie moet aangekocht worden bij de vereniging.

Mocht je interesse hebben om eens een keer als introducee te komen schieten bij onze vereniging om te ontdekken of de schietsport wat voor jou is, neem dan contact op via de contactpagina of via info@vsc-de-zeilberg.nl Ook voor overige vragen betreffende een lidmaatschap kun je ons via deze wegen bereiken.

OP HET MOMENT HEBBEN WIJ EEN LEDENSTOP! U KUNT ZICH WEL OP DE WACHTLIJST LATEN PLAATSEN. ZODRA ER EEN PLAATS VRIJKOMT ZULLEN WIJ U DAN INFORMEREN

* prijzen onder voorbehoud, deze kunnen jaarlijks wijzigen.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu